Disse investeringer kan du gøre med dit sommerhus

0
632

Artiklen indeholder

Last Updated on august 9, 2021 by Nanna

Har du et sommerhus, som bare står, og du ikke får brugt så meget du gerne ville, så er det også ærgerlige penge, at betale og eje sommerhuset, når man ikke får det ud af det, som man gerne ville. Dog kræver det ikke, at du behøver at sælge sommerhuset, medmindre du finder det som den bedste mulighed, men der er andre måder du kan anvende, som giver gode investeringer.

Lej det ud i sommerperioden

Når du ikke selv bruger dit sommerhus, så kan du leje det ud til venner, bekendte, eller måske helt fremmede. Men her skal du lige ind og læse alle reglerne der er omkring dét at leje sit sommerhus ud, for man kunne godt tro, at man måtte det hele året rundt, men det, må man altså ikke.

Reglerne siger, at man må leje sit sommerhus ud fra d. 1 april til d. 30. septemer. Her kan du leje sommerhuset uafbrudt, hvis det er muligt, og tjene penge ind på den måde. Fra d. 1. oktober til den 31. marts, der er der en begrænsning på 13 uger, hvor sommerhuset må lejes ud. Dette er altså, hvis du også i mellemtiden bruger sommerhuset selv. Hvis du derimod aldrig selv bruger sommerhuset, så anses det som erhvervsmæssig udlejning, og så er der nogle andre regler, der gælder. Først og fremmest, skal du have tilladelse til at udleje fra Erhvervsstyrelsen, som ikke er særlig nemt at få, men ikke umulig.

Strafbart, hvis man ikke overholder reglerne

Hvis man udlejer sit sommerhus mere end de lovlige 43 uger på et år, eller selv bor i det som helårsbolig uden tilladelse, så kan det være direkte trafbart.

Vær opmærksom på indtjeningen

Prisen, som du tager for at udleje dit sommerhus, er en pris, som du selv fastsætter. Dog kan det være en god ide, at tjekke andre lignende sommerhuse, i forhold til pris, faciliteter og standard, og matche det. Man skal dog bare være opmærksom på, at de penge, du tjener ved at udleje, er penge, som er skattepligtige. Det betyder, at du skal betale skat af det, du tjener.

Selvom det lyder som ren, lutter lagkage, så er det altså ikke bare ligetil. For hvis du lejer dit sommerhus ud, så skal du også have styr på forsikringer, udlejningsformer, (privat eller igennem bureau), betaling af skat, men ikke mindst: vedligholdelse. Du kan få hjælp af en boligadvokat, til det tekniske, så du ved at det hele foregår under korrekte forhold.

Aktiv vedligholdelse

Selvom man udlejer sit sommerhus, så skal man stadig huske på, at det skal vedligeholdes, og det er din opgave som udlejer. Når der kommer gæster i sommerhuset, bliver det automatisk slidt, og noget skal udskiftes, hvis det går i stykker. Det kan være høje udgifter, som du skal dække. Det er vigtigt, både for dit sommerhus, men også i forhold til, at det fortsat kan udlejes, at det hele fungerer, og ikke virker alt for slidt og gammelt. Det kan godt betale sig, at foretage nogle årlige investeringer i sit udlejningssommerhus, især hvis man også bruger det privat.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here