Energitilskud – Tips og trick til at komme i gang

0
1413

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Det er en dyr fornøjelse at have hus. Så det er godt at se på de muligheder, der er for at spare penge på din bolig. Ofte får man nemlig pengene igen to gange, når man gør sin bolig mere energivenlig. Dels ved den her-og-nu-besparelse, der er på den månedlige regning og dels på værdiforøgelsen af huset. Vidste du at du oveni kan få tilskud til energirenovering af huset? For alle har en interesse i at spare på energien.

Hvad kan optimeres

Der er mange ting du kan gøre for at få tilskud til energioptimering. Du kan her få et hurtigt overblik over hvilke former for renovering, som vil have en effekt på både din regning og værdi af huset.

Solfangere og solcelleenergi har længe været på vej tilbage i varmen. I dag er der virkelig spændende muligheder, hvor man blandt andet kan få et helt tag med indbyggede solceller, der er æstetisk og funktionelt.

Varmepumper er også blevet yderst populære, de udnytter den varme der er i luften. Det er en løsning, der er populær i sommerhuset, men som også anvendes til komplet opvarmning eller supplering i helårsboligen. Luft til vand varmepumperne kan også lave varmt brugsvand og på den måde vær eneste varmekilde i boligen. De leverer typisk omkring 4 gange bedre udnyttelse af energien kontra elvarme.

Nyt look og energibesparelser

Isolering af boligen har altid været en mulighed. Hvor man før lavede en indvendig isolering er den udvendige isolering virkelig stormet frem. Det gode er at BBR eller boligens samlede areal bliver større. Det vil give ekstra ved et salg – eller hvis du skal belåne din bolig og udnytte din friværdi. Udvendig facadeisolering har også den fordel at du virkelig får en flot bolig at komme hjem til.

Når du alligevel ser på udvendig facadeisolering, kan du også få tilbud på nye energivinduer. Du kan godt se på det isoleret, men en samlet løsning kan være en god idé. Med et tilskud og de gode lånemuligheder, der er med lav rente, kan det være en rigtig god ide.

Fornyelse og forbedring

Du kan også se om det bedre kan svare sig at forny. Er fyret af ældre årgang eller er gassen gået af gaskedlen, så kan det være mere oplagt at få udskiftet din eksisterende løsning til en mere ny og ikke mindst energibesparende model. Her er der naturligvis også tilskud. Så skal vi sige noget helt generelt, så søg information og viden enten her eller hos en håndværker om hvilken løsning, der passer bedst til jer. Langt de fleste håndværkere kommer gratis ud og giver tilbud og ikke mindst gode råd. Husk at lave en liste over spørgsmål og gå lidt slavisk frem. Så kan du sammenligne deres tilbud trin for trin.

Du kan få energitilskud til

Skift til energibesparende varmekilde fra gammel varmekilde f.eks.:

– Fra gammelt ukondenserende gasfyr til nyt kondenserende.
– Fra ældre oliefyr til varmepumpe eller fjernvarme
– Fra elvarme til varmepumpe eller træpillefyr
– Fra gammel oliefyr til varmepumpe

Der gives ligeledes tilskud til:

– Efterisolering  af loft og kældervægge
– Efterisolering af ydervægge
– Nye energivinduer og døre
– Ny cirkulationspumpe

Fire gode grunde til at energioptimering af din bolig

Når du investerer i energibesparende løsninger til din bolig giver du i virkeligheden penge til dig selv. Med de mange muligheder for tilskud (du kan også få håndværkerfradrag) og den lave rente på lån er det en unik mulighed for at forny din bolig. Både bedre udnyttelse af energi ved nye teknologier og facadeisolering og nye vinduer giver mulighed for at kombinere det praktiske med det æstetiske. Det kan hurtigt blive lidt mere end en kinderløsning, for med en investering i dit og familiens hjem for I

  • En her og nu besparelse på den månedlige regning
  • En værdiforøgelse af egen bolig og dermed øget friværdi
  • glæden ved at forny og sætte sit præg på dit hjem
  • Mulighed for tilskud og støtte til det hele

Husk altid at få ansøgningen godkendt

Når du har fået udfyldt din ansøgning på Energikøb.dk, så modtager du en forhåndsgodkendelse. Det vil sige at du har fået godkendt din ansøgning og kan gå i gang. Så opstiller du dit budget og laver den research og de spørgsmål du har til håndværkere.

Nu har du alle de oplysninger om de mange muligheder du har. Held og lykke med dit projekt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here