Isolering/efterisolering

0
2299

Last Updated on marts 14, 2018 by DIY-manden

Hvad skal jeg isolere med, og er mit hus godt nok isoleret.

For år tilbage var der ikke mange som gik op i det med isolering. Men med tanke på den indflydelse som varmeudslip har fra din bolig, så er det ikke for sent at komme i gang. Når man taler om varmeudslip, så er der 2 slags tab. Der er det tab som koster dig rigtig mange penge, og så er der indflydelsen på klimaet.

I denne artikel vil jeg holde mig til at snakke om isolering, og det tab du økonomisk måtte have.

Hvordan ved jeg om mit hus er godt nok isoleret?

Det kan være svært at vide om isoleringen er god nok i dit hus. Tit og ofte, så er det ikke nemt at komme til at se der hvor isoleringen måske ikke er den bedste. Dette kan løses ved hjælp af et inspektionskamera. Ved hjælp af dette kan du nemt se om der er fugtskader eller om der gror svampe på træ- eller murværket. Er der fugtskader eller gror der svampe er det et tydeligt tegn på at der ikke er isoleret godt nok. Du kan også se om der undertag eller vindpappen stadig er intakt.

Man kan også bruge et termograferingskamera. Her er der 2 muligheder, enten at gøre det selv, eller også få en professionel til at gøre det for dig.

Vælger du at gøre det selv, er der 2 løsninger. Enten kan du selv købe dig et termografikamera, dette kan man få for en pris af ca. 2500 kr. Og så helt op til på den anden side af 100.000 kr. Har skal du nok spørge dig til råds hos forhandleren. Han kan med garanti svarer på om kvaliteten er god nok på de billige modeller.

Du kan også vælge at købe dig en app til din smart phone. Her kræver det så at du lige får købt dig et termografikamera der kan tilsluttes til din smart phone, det koster ca. 3500 kr.

Ved hjælp af en af disse muligheder kan du få afsløret hvor godt din bolig er isoleret.

Hvilken slags isolering skal jeg bruge?

Der er på markedet 2 slags isolering som er det der er mest brugt. Det er enten papiruld, eller mineraluld. Herudover kender jeg til endnu en type isolering, som er godkendt til rigtig mange formål. Fordelen ved denne type isolering er det tykkelsen af isoleringen som er det der gør denne type isolering så god. Denne type isolering hedder aluthermo, og du kan læse mere om denne type isolering her.

Jeg vil her fortælle lidt om papiruld/mineraluld, og om den lille forskel der er i det.

Det kan være svært at gøre det selv med papiruld, og er det den løsning du søger, så er det klart at mineraluld (stenuld, glasuld) vil være det fortrukne valg. Er det derimod i en professionel løsning du er ude i, så kan det godt være at papiruld er den foretrukne, men det kommer igen lidt an på hvorhenne der skal isoleres.

Hvad skal jeg isolere med på loftet?

Der er flere forskellige meninger om hvad der er bedst til at isolere på lofter med. Og de svar der kommer ud af det afhænger meget af hvordan loftrummet ser ud. Er det et stort rum, så vil det hurtigste være at bruge papiruld til dette formål. Her skal man så gøre op med sig selv om man vil gøre det selv eller bruge professionel hjælp. Tror mange vil gøre gavn af en professionel, da det kræver lidt udstyr og knowhow for at gøre det.

Den lidt billigere løsning, hvis du har muligheden for at lægge nogle timers arbejde i det, er at gøre det selv med mineraluld. Der findes 2 typer mineraluld. Glasuld og stenuld, populært kaldet Rockwool. Men der findes flere producenter af hver type. Rockwool er bare en af de største producenter indenfor stenuld.

Om du vil bruge den ene eller den anden type er dit eget valg. Der er fordele og ulemper ved dem begge. Og der er lige mange svar på om folk vælger det ene eller det andet. Glasuld har måske en tendens til at kan give en kløe der stikker lidt. Men et koldt bad kurere hurtigt dette. Stenuld giver også en kløe, men et godt bad får også kløen til at forsvinde. Når man bruger mineraluld, er det dog vigtigt at man gør brug af værnemidler, så som maske og gerne en heldragt for at minimere kløen. Masken er speciel vigtig da den forhindrer du får slugt en masse fibre der ikke er godt for dig og dine lunger i længden.

Husk at du kan gøre brug af håndværkerfradraget.

Men du skal ikke lade dig forskrække af det koster lidt mere at bruge professionel hjælp. For med regeringens nye lov, har du jo mulighed for at gøre brug af håndværkerfradraget. Vil du læse mere om håndværkerfradraget, så kan du læse mere om det her.

 

Hvor er det vigtigt at jeg får isoleret henne?

Der er ikke noget sted som ikke er vigtigt at isolere, men der er steder hvor det absolut er et krav at isolere hvis man skal både hjælpe miljøet og spare lidt mønt. Vinduer og døre er et godt sted at spare penge, dog er det også ret dyrt at anskaffe sig vinduer og døre, så der vil gå lidt tid inden den udgift bliver til en indtægt, men det er alligevel et af de steder hvor det er dokumenteret at der er stort varmespild. Et andet godt sted er gulve og lofter. Det er i de fleste tilfælde ikke så nemt at isolere gulve, uden man får brækket dem op, eller får lavet nogle huller til at blæse papiruld ind. Men står man med nogle gamle slidte gulve i forvejen, så er det ikke den store ekstra regning, hvis man vælger at samtidigt lægge et nyt gulv. Dette kan man godt gøre selv, eller man kan professionel hjælp til dette, du kan evt. få et godt tilbud ved at klikke på boksen

Andre metoder til at isolere med.

Noget som også kan være med til at spare på din varmeregning, er hvis du har blotlagte rør, som ikke er isolerede. Her kan man købe rørskåle til at isolere rørene med, og der findes mange forskellige størrelser, men fælles for dem alle er at det sparer penge i det lange løb, og det er der vel ingen som ikke har interesse i. Du kan finde et stort udvalg af rørskåle her.

Et sted du også kan spare penge, er ved at udskifte dine termostater på dine radiatorer. Udskifter man til den type der kan lave natsænkning af temperaturen, er der mange penge at sparer henover en kold vinter, hvor der måske ikke behøver være 22 grader i stuen om natten, når man alligevel ligger i soveværelset og sover. Og omvendt om dagen, kan man med fordel sænke temperaturen om dagen i sit soveværelse. Du kan finde billige termostater her.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here