Nemme energiforbedringer

0
784
Tagkonstruktion

Last Updated on januar 28, 2021 by blogadmin

Som husejer er der næsten altid ting man kan kaste sig over, hvis man gerne vil forbedre sit hjem. Medmindre man har købt et helt nybygget hus, vil der som regel altid være muligheder for nogle projekter, nogle større end andre. Jo ældre en bolig man har, jo flere potentielle projekter er der som regel også at kaste sig over. Et af de projekter kan i rigtig mange tilfælde være at energiforbedre huset. Især hvis det er af ældre dato, kan der være rigtig meget at komme efter i besparelse på både den korte og lange bange. Derudover er man også med til at hæve værdien på huset, hver gang man laver en forbedring.

Energiforbedringer af hus er ofte forbundet med en besparelse på den lange bane, men det kan ofte være en dyr proces, hvis der er tale om større projekter. At skifte varmekilde, skifte tag eller lignende koster hurtigt mange hundrede tusinder.

Gør det selv projekter

Der findes nogle projekter som du nok bør overlade til professionelle, så som at skifte et oliefyr, anlægge jordvarme, skifte taget eller lignende. Der findes dog også mange ting, du selv kan gøre, som kan være med til at gøre en stor forskel.

Udover at i naturligvis kan gøre det til et projekt i huset, at spare på strømmen og vandet, så er der også de lidt mere håndgribelige ting. Eksempelvis kan der være en stor besparelse i at skifte tætningslister i vinduerne, hvis disse er af ældre dato. Der ryger meget varme ud, hvis vinduerne er utætte, og en stor del af dette kan afhjælpes ved at skifre listerne. Det er ikke overraskende at skifte til mere klimavenlige termoruder, men dette er en udgift der hurtigt løber op i over 100.000, mens at skifte lister kan gøres for små midler og en god portion arbejdstid.

En anden god og håndgribelig ting er efterisolering. Især hvis man har et uudnyttet loftsrum, kan der være en kæmpe besparelse i at få det efterisoleret og eventuelt opsat dampspærre. Et projekt du sagtens selv kan kaste dig ud i, hvis dine hænder ellers er skruet nogenlunde ordentligt på.

Gå ikke glip af energitilskud

Udover håndværkerfradraget, som de fleste husejere nok er bekendte med, så findes der faktisk også en bygningspulje man kan søge om hvis man laver energirenoveringer. Listen ting der hører ind under puljen ændres med jævne mellemrund. Det er derfor en god ide at holde sig opdateret, hvilket du kan gøre på sparenergi.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here